Likepersonshjelpen

Mental helse - Vennesla Oppstart av lokallag for Mental Helse - Vennesla, vil på best mulig måte få til en god Likepersonshjelp i Vennesla

Aldersgruppe: Fra 18 år

Meld inn behov for Likeperson hjelp

Send


Vennesla Frivilligsentral sitt første møte med Mental Helse Kristiansand og Omegen var i 2010. Herta Bakken inviterte meg til Kjøkkenpraten i Kristiansand da hun drømte om å etablere en slik møte plass i Vennesla.

På det tidspunkt hadde vi nettopp etablert Åpen stue og bestemte oss for å bygge videre på det. Noe som var starten på møteplasser i Frivilligsentralen. I dag har vi sammen med lag og foreninger og Vennesla Kommune over 60 møteplasser gjennom uka som har fokus på inkludering og mangfold.

I 2017 ble Puff praten etablert sammen med Røde Kors og frivillige. De frivillige reiste av gårde på kurs og kom tilbake med stor inspirasjon. Puff praten var et prosjekt i Røde kors som ble avsluttet, og Mental helse gikk inn i samarbeid om og fortsette aktiviteten, som ble til Kaffe praten.

I 2019 ble Mental Helse Kristiansand og omegn medlemsorganisasjon i Vennesla Frivilligsentralen, da en av våre frivillige,Roy Halland, hadde gått inn i styret i Mental Helse - Kristiansand. Vi gjennomførte sammen kurs av frivillige for at de skulle kunne anvende egen erfaring i møte med andre som har det vanskelig. Sammen med Nav, Oppfølging tjenesten og Mentalhelse arrangerte vi en fagdag i Kulturuka, hvor tema var Recovery.

Nå i oppstart av 2020 jubler vi over å ha snart fått på plass lokallag, og de frivillige i Mental helse Vennesla er klare for å starte Likepersons-hjelpen.

De frivillige i Mental Helse - Vennesla ønsker å ha åpent på Ressursen hver onsdag kl  15.00 - 18.00. Der ønsker de å tilby Likepersons hjelp.

Hjelpen kan være følge til NAV, hjelp til å koordinere tjenestene du får i dag, støtte ved skriving av søknader eller spørsmål om rettigheter.

Vi takker de frivillige for arbeidet de gjør og hva de nå jobber med å få på plass. Vi takker Mental Helse - Kristiansand for samarbeidet som har vært og ikke minst NAV for sin interesse for de frivillige og hvordan dere legger til rette for at  tilbudet skal  fungere best mulig.

Vi er utrolig stolte av hva vi sammen får til i Vennesla, og for innbyggerne her😊

Samtidig så er det morsomt i dag, etter 10 år, og sitte å mimre om prosessen fra oppstart til nå. Faktiske var Reidar Dahl  i 2007 engasjert i Mental Helse - Vennesla og en av pådriverne for å få  Frivilligsentalen opp og gå. De hadde i 2007/2008 brukt mye energi uten å komme i mål. Derfor gikk de ut av arbeidsgruppen og lokallaget for Mental Helse ble lagt ned. 

Heldigvis var der ildsjeler som Alf Vigsnes (eldrerådet), Elin Svendsen (Røde Kors) ,Roald Andersen (Lions), Olav Vennesland (Civitan) og Bjørn Robstad (Rotary) som holdt koken sammen . De fortsatte arbeidet om å få på plass en Frivilligsentral sammen med levekårs representantene Inger Turid Tonstad og Arne Bang og Kommunerådgiver Dagne Ropstad. 

2024 © Vennesla Frivilligsentral