Ukas frivillige

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne uken har vi vært sammen med Corona vaktene. Hilde Kanstad Solli, Marion Holberg Ospedal, Marit Pedersen, Nada Mousa, Niels Jørgen Bech og Reidun Andreassen har gått Corona vakt siden mars 2020. Vi har tatt en prat med to av vaktene - Hilde og Nada, som hadde med datter Ayat som tolk, for å lære og for å høre mer om deres erfaring innen frivillig arbeid.

Hilde Kanstad Solli og Nada Mousa
frivillige


Hva slags frivillig arbeid er du med på, og hvem eller hva gjorde at du ble frivillig? 

Nada: Når jeg var på skolen på Vennesla Voksenopplæring fortalte de om Frivilligsentralen, og jeg tenkte det var fint å bli med da jeg ønsker å hjelpe folk som trenger hjelp. Jeg har vært frivillig på Frimat i 4 år og KIA kafe 2 år og nå har jeg vært med som Corona vakt i denne tiden. 

Hilde: Jeg var på Hjørnet og der fikk jeg greie på «Nål og tråd» prosjektet og da lærte jeg videre hekling og strikking til de som var med i prosjektet der. Jeg har også vært med på Ressursen, og jobber nå som frivillig på Kveldsmaten, Kveldskos i tillegg til å være besøksvenn. Når det gjelder Corona vakt jobben, var det Marit som spurte meg med der. 

 

Hva gjør det frivillige arbeidet med deg, og hva føler du at du får igjen for å bidra? 

Hilde: Når jeg var på «Nål og tråd» fikk jeg mye igjen for det. Og det samme i arbeid med de eldre, spesielt når jeg var besøksvenn. 

Det var på en litt anna måte å være Corona vakt, for der var det ikke fellesskapet som stod i sentrum – men vi skulle mer passe litt på og være forsiktig for smitte. Men det har vært hyggelig å gå sammen to og to. 

Nada: Det er fint å gå sammen med andre mennesker og det er fint å være med i aktivitet på vegne av Frivilligsentralen, det føles godt. Jeg liker å jobbe frivillig og å hjelpe der det trengs, og det var en fin ting å jobbe som vakt under pandemien. 

 

Hva vil du si til de som vurderer å bli frivillig – men som er usikker på om det er noe for dem? 

Nada: Det er veldig fint å jobbe med en frivilligsentral, og man må bare prøve dersom man er usikker. Man kan bli litt mer kjent med de som jobber i Frivilligsentralen, og når man blir mer kjent med de så er det veldig hyggelig og da er det lettere å bli frivillig et sted. 

Frivilligsentralen kan også hjelpe meg dersom jeg har trengt hjelp. Så man kan både hjelpe og få hjelp dersom man trenger det. 

Hilde: Da har jeg lyst til å si at hvis noen har lyst til å bli frivillig så er det lurt å tenke på hva de har lyst til, og se om det er noe for dem. Og hvis ikke det var det du ønsket å gjøre – så kan man prøve noe annet arbeid ut fra der det er behov i Frivilligsentralen. 

 

Vi har alle mange ressurser i oss, har du lyst til å si noe om hva som er din viktigste ressurs inn i arbeidet du gjør? 

Nada: Det var veldig hyggelig å jobbe som vakt i gatene, og det var ikke så vanskelig, man skulle bare minne folk på å holde trygg avstand. Noen ganger i dårlig vær så er det ikke alltid enkelt, men jeg synes det er fint å gjøre noe for samfunnet og det føles godt. Jeg har lyst til å jobbe frivillig videre med andre ting. 

Hilde: Å glede andre vil jeg si! Det er også litt av det Nada har sagt med det å glede andre og det å være der for andre. Det å vite at man har gjort en god jobb for andre folk. Selv om du går Corona vakt, så er du der for å passe på. 

 

Hva er det aller beste med å være en frivillig i Vennesla? 

Nada: Jeg elsker Vennesla – jeg elsker denne bygda! Når man elsker bygda man bor i, så ønsker man å gjøre noe for denne bygda. Det er vanskelig å snakke med de andre, for jeg har ikke så godt norsk språk. Men jeg liker å gjøre noe i bygda og være med på aktivitet. Jeg blir med i mange aktiviteter selv om jeg ikke har så godt språk, som f.eks Frimat, KIA kafe og jeg elsker å være med i aktiviteter! Jeg føler ikke det er godt å bare sitte hjemme, men heller være med å gjøre noe for andre. 

Hilde: Treffe mennesker! Gjøre noe for bygda! Jeg er igjen enig med det Nada sier. Det er godt å ha noe å gå til dersom man ikke er i arbeid. Frivilligsentralen er ikke noe man er helt bundet til som en jobb. Dersom man blir syk eller ikke kan komme en dag, så kan man avtale det og få være hjemme. Det er en fin ordning.  


Ønsker du å bli frivillig i en organisasjon, lag eller foreninger i Vennesla?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 90 22 04 40 , eller mail: post@vennesla.frivilligsentral.no 

Vi kan hjelpe deg å finne en organisasjon ut fra hva du ønsker å bidra med eller hjelpe til med å melde deg som frivillig.

Dersom du ønsker å melde deg som frivillig direkte kan du trykke på linken her:

https://vennesla.frivilligsentral.no/dokument?bli-frivillig&Id=75848


Vennesla Frivilligsentral




Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

Månedens frivillige november 2023

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med ekteparet Bårdsen for å høre mer om deres tanker om frivillig arbeid. Tove og Jens Bårdsen åpner dørene på julaften på låven hjemme på Eikeland. Dette er et selskapslokale de leier ut, men lokalet skal nå for 18.året på rad benyttes til julefeiring. Her inviterer de personer som har eller har hatt rusavhengighet til å feire jul i sammen. Tilbudet er gratis og inkluderer skyss for de som trenger det. Til nå er det 17 påmeldte for i år. Bårdsen takker de bedrifter, butikker, foreninger og enkeltpersoner som bistår med sponsing for å skape en fin julefeiring. Bårdsen sine tre voksne barn har i alle år bistått på julaften, men nå har også frivillige blitt med.

2024 © Vennesla Frivilligsentral