Ukas frivillig

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne uken har vi satt oss ned med Line Vennesland Fraser som jobber med forskjellig frivillig oppgaver for å høre mer om hennes tanker om frivillig arbeid.

Line Vennesland Fraser
frivillig

 

Hva slags frivillig arbeid er du med på, og hvem eller hva gjorde at du ble frivillig? 

Jeg jobber som frivillig  konsertene som blir satt opp på Kulturhuset. Så jobber jeg som frivillig i Frivilligsentralen hvor jeg har undervist i engelsk muntlig, og er åpen for oppdrag som ikke innebærer fysisk tungt arbeid. I sommer var jeg også ferievikar på Frimat på Frikirken. 

 

Hva gjør det frivillige arbeidet med deg, og hva føler du at du får igjen for å bidra? 

Jeg blir glad av frivillig arbeid, fordi jeg føler at jeg kan gi noen igjen til samfunnet. Jeg er uføre og det er mange ting jeg ikke orker, men det jeg kan bidra med gir en følelse av verdighet rett og slett! At det fremdeles er noen som har brukt for en er viktig for meg. 

 

Hva vil du si til de som vurderer å bli frivillig – men som er usikker på om det er noe for dem? 

Hiv deg utpå! Det er alltid noen som har brukt for det du kan! Selv ting vi tar som opplagte eller enkelt for oss selv, kan være vanskelig for mange andre. For eksempel å lære noen å strikke.  

 

Vi har alle mange ressurser i oss, har du lyst til å si noe om hva som er din viktigste ressurs inn i arbeidet du gjør? 

Jeg blir glad av å se andre lykkes. Jeg er positiv og ser ofte muligheter istedenfor problemer.  

Hvis alle tenker at vi ikke har noe å bidra med, blir det færre gode opplevelse for alle. Jeg tenker da f.eks. på 17. mai eller Kultur konsertene. Det trengs noe frivillig innsats for å få det i stand. For meg er det å bidra med små ting som gir mye igjen i andre enden med at andre har gode opplevelser.  

 

Hva er det aller beste med å være en frivillig i Vennesla? 

Det ramler jo litt ned på det samme. For meg er det litt sånn som i gamle dager. Det trengs ei bygd for å oppdra en unge. For meg å se at folk trives i bygda, det gir overskudd! 




Ønsker du å bli frivillig i en organisasjon, lag eller foreninger i Vennesla?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 90 22 04 40 , eller mail: post@vennesla.frivilligsentral.no 

Vi kan hjelpe deg å finne en organisasjon ut fra hva du ønsker å bidra med eller hjelpe til med å melde deg som frivillig.

Dersom du ønsker å melde deg som frivillig direkte kan du trykke på linken her:

https://vennesla.frivilligsentral.no/dokument?bli-frivillig&Id=75848


Vennesla Frivilligsentral




Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

Månedens frivillige november 2023

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med ekteparet Bårdsen for å høre mer om deres tanker om frivillig arbeid. Tove og Jens Bårdsen åpner dørene på julaften på låven hjemme på Eikeland. Dette er et selskapslokale de leier ut, men lokalet skal nå for 18.året på rad benyttes til julefeiring. Her inviterer de personer som har eller har hatt rusavhengighet til å feire jul i sammen. Tilbudet er gratis og inkluderer skyss for de som trenger det. Til nå er det 17 påmeldte for i år. Bårdsen takker de bedrifter, butikker, foreninger og enkeltpersoner som bistår med sponsing for å skape en fin julefeiring. Bårdsen sine tre voksne barn har i alle år bistått på julaften, men nå har også frivillige blitt med.

2024 © Vennesla Frivilligsentral