Ukas Frivillig

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne uken har vi tatt turen og besøkt Vennesla Røde Kors og fikk en prat med Therese Andersen for å lære og høre mer om hennes erfaring innen frivillig arbeid.

Hva slags frivillig arbeid er du med på, og hvem eller hva gjorde at du ble frivillig? 


Jeg er frivillig i Vennesla Røde Kors. Er aktivt medlem av hjelpekorpset og jeg er også aktivitetsleder for Røde Kors Omsorg. Innen omsorg er jeg med i aktivitetene Barnas Røde Kors og Besøksvenn med hund. 

Jeg er oppvokst med Røde Kors hjelpekorps, fordi mine foreldre var og er fortsatt frivillige. I barndommen ble jeg med når mine foreldre hadde påskevakt på Brokke. Jeg ble også en naturlig deltaker bakerst i kurslokalene når min far dro rundt og holdt diverse kurs.  Det hendte også at jeg ble brukt som « pasient» under øvelser . Så man kan godt si at jeg har fått det inn med morsmelken. Det  har derfor falt veldig naturlig for meg å fortsette i voksen alder. 



Hva gjør det frivillige arbeidet med deg, og hva føler du at du får igjen for å bidra?

 

Å kunne være ett medmenneske faller naturlig for meg. Når jeg kan ta med hunden min Lucy på besøk til eldre og ensomme, så gir det en stor glede å se gleden det gir. At dyr skaper ett bånd mellom mennesker er garantert. Og det hjelper at Lucy i tillegg er kurset og mentalt testet, for å kunne håndtere alle situasjoner som kan oppstå. Hun er en rolig og blid hund som jeg har med meg på besøk. Den beste medisinen for ett menneske er ett annet menneske. Denne setningen dekker hva jeg tenker rundt det å være frivillig. 



Hva vil du si til de som vurderer å bli frivillig – men som er usikker på om det er noe for dem? 


Å drive med frivillig arbeid er en vinn-vinn greie. Samfunnet trenger mennesker som våger, og som kan avse litt av sin tid til frivillig arbeid. Og det er så utrolig mye glede og samhold i det å være frivillig. Bare ett par timer i uken av din tid, kan være høydepunktet for den du vier disse timene til. Og har du lyst til å starte opp i en av Røde Kors sine aktiviteter, så holdes det kurs. Kurs er for at den frivillige skal føle seg trygg i sin rolle som frivillig. Røde Kors har god oversikt over sine aktiviteter på nettsiden sin.



Vi har alle mange ressurser i oss, har du lyst til å si noe om hva som er din viktigste ressurs inn i arbeidet du gjør? 


Mine sterkeste ressurser må være at jeg ser hele mennesket. Mennesker er så mye mer enn det man ser ved første blikk. Jeg er en god lytter, og ærlig i det jeg sier. Og man må våge å gi av seg selv for å bli kjent med sine medmennesker. Tørre å trø ut av komfortsonen av og til. 



Hva er det aller beste med å være en frivillig i Vennesla?


Det beste må være samholdet og vennskapene man får og har. For meg har Røde Kors blitt min andre familie. Og vi har mye sosialt og moro sammen. Det å f.eks kunne dra på en kurshelg sammen med folk en kjenner godt, ja det skaper minner for livet. 

Lærdom og mye latter, hva kan bli bedre enn det...?






Trykk HER for å komme til Røde kors sin hjemmeside.


Ønsker du å bli frivillig i en organisasjon, lag eller foreninger i Vennesla?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 90 22 04 40 , eller mail: post@vennesla.frivilligsentral.no 

Vi kan hjelpe deg å finne en organisasjon ut fra hva du ønsker å bidra med eller hjelpe til med å melde deg som frivillig.

Dersom du ønsker å melde deg som frivillig direkte kan du trykke på linken her:

     https://vennesla.frivilligsentral.no/dokument?bli-frivillig&Id=75848


Vennesla Frivilligsentral



Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

Månedens frivillige november 2023

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med ekteparet Bårdsen for å høre mer om deres tanker om frivillig arbeid. Tove og Jens Bårdsen åpner dørene på julaften på låven hjemme på Eikeland. Dette er et selskapslokale de leier ut, men lokalet skal nå for 18.året på rad benyttes til julefeiring. Her inviterer de personer som har eller har hatt rusavhengighet til å feire jul i sammen. Tilbudet er gratis og inkluderer skyss for de som trenger det. Til nå er det 17 påmeldte for i år. Bårdsen takker de bedrifter, butikker, foreninger og enkeltpersoner som bistår med sponsing for å skape en fin julefeiring. Bårdsen sine tre voksne barn har i alle år bistått på julaften, men nå har også frivillige blitt med.

2024 © Vennesla Frivilligsentral