Ukas Frivillig

Hva er det som gjør at vi blir frivillig? Hvordan starter det og hva er det som gir oss motivasjon til å fortsette? Vi tar en prat med frivillige for å stille disse spørsmålene. Denne uka er det vår leder, Annette Jakobsen – som intervjuer Egil Larsen😊


Egil Larsen 
frivillig

 

Hva slags frivillig arbeid er du med på, og hvem eller hva gjorde at du ble frivillig? 

Akkurat nå gjør jeg ingenting er jeg arbeidsledig på frivillig markedet. Jeg er i tenkeboksen på hva jeg vil videre. Jeg har i det siste blitt invitert til å jobbe med referansegruppe inn mot Frivilligmeldingen, samt at jeg har engasjert meg i Samskapings samlinger og andre arbeidsgrupper jeg blir invitert til å være med i.   

Fra begynnelsen var jeg med i svømmeklubben i mange år. Så lenge barna mine var med der syntes jeg det var viktig å engasjere seg. Jeg synes vi alle har et ansvar for å være med å bidra til at alt fungerer. Jeg opplevde det som spennende å lede, og da fant jeg min plass og min styrke.  

Jeg jobbet da 5-6 år administrativt i svømmeklubbenSå engasjert jeg meg i Vindbjart som foreldretrener i noen år før jeg ble med i styret som leder i et par år. Så hadde jeg en pause til «attpåklatten» kom, og da ble jeg trener igjen.  

Jeg var med i Sør-cup (som før het Plussbank cup) i 7 år,  5 av de årene var jeg med som leder. Nå i det siste har jeg vært 4 år i Vindbjart som leder og nestleder, og så har jeg vært involvert i frivilligsentralen.  

Jeg startet opp «Vin og vise» for 20 år siden, og jeg er stolt av at det enda er i live. Jeg var involvert der i 10-15 år til jeg følte det var på tide at yngre krefter kom på. Det var gøy – for den gangen var det nye tanker å starte et konsept som går ut på å synge og drikke vin. Her var det mest fokus på sang og mindre på vin – men det var en catchy tittel på aktiviteten. 


Hva gjør det frivillige arbeidet med deg, og hva føler du at du får igjen for å bidra? 

Jeg føler at jeg får en meningsfull fritid. Akkurat slik som ungene får når de er med i aktivitetenHvis ikke det var slik, hadde jeg ikke giddet – jeg er ikke så snill (Egil ler godt). Men det blir på lik linje med ungene – man blir engasjert og synes det er gøy. Og når mine egne barn ble store, så fortsatte jeg – for jeg opplevde det som en meningsfull fritid! Om noen år til går jeg inn i pensjonistalder. Jeg og kona mi sitter nå og snakker om hva vi skal bli når vi blir pensjonister. For en mulighet!!! Tenk å kunne sitte der og velge hva du vil gjøre når du blir pensjonist!! Jeg tenker både spansk kurs og mye forskjellig –  jeg ønsker  fremdeles å ha en meningsfull fritid! 


 Hva vil du si til de som vurderer å bli frivillig – men som er usikker på om det er noe for dem? 

Kjekt å si «bare hopp i det» men det er ikke alltid lett. Men snakk med noen som er frivillig, da blir det ufarliggjort – og du vil få vite litt mer om hva det er. Det å være frivillig kan ikke kjøpes for penger – du må oppleve det! Man opplever fellesskapet! Noen har menighet eller andre aktiviteter der man opplever fellesskap. Men når man slutter i arbeidet – så kan det bli tomt og ikke alle har familier i nærhet. Så fellesskapet gir mening.  


Vi har alle mange ressurser i oss, har du lyst til å si noe om hva som er din viktigste ressurs inn i arbeidet du gjør? 

Jeg er uredd for å ta ansvar. Det er min greie, og jeg har turt å hoppe inn i arbeidsoppgaver som jeg har fått tillit til. Jeg er god til å få ting til å skje, og trives godt med det. 

 

Hva er det aller beste med å være en frivillig i Vennesla? 

Du får flere bekjente og venner. Det er så enkelt som det. Du blir mer kjent i lokalmiljøet, du blir en del av lokalmiljøet og alt som ligger i det. Det er gøy å gå gjennom gågata når man kjenner mange. Vennesla er en fin plass å bli gammel fordi man har mange kjente rundt seg og man blir aldri alene. For oss som ikke er endel av f.eks en menighet, så er det viktig å være sammen med noen og ha en tilknytning. Mister du noen nære rundt deg, så har du fremdeles et nettverk som kjenner deg og som du kan være trygg i.  


Ønsker du å bli frivillig?

     Ta gjerne kontakt med oss på telefon 90 22 04 40 , eller mail: post@vennesla.frivilligsentral.no 

     Dersom du ønsker å melde deg som frivillig direkte kan du trykke på linken her:

     https://vennesla.frivilligsentral.no/dokument?bli-frivillig&Id=75848


Vennesla Frivilligsentral



 

Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

Månedens frivillige november 2023

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med ekteparet Bårdsen for å høre mer om deres tanker om frivillig arbeid. Tove og Jens Bårdsen åpner dørene på julaften på låven hjemme på Eikeland. Dette er et selskapslokale de leier ut, men lokalet skal nå for 18.året på rad benyttes til julefeiring. Her inviterer de personer som har eller har hatt rusavhengighet til å feire jul i sammen. Tilbudet er gratis og inkluderer skyss for de som trenger det. Til nå er det 17 påmeldte for i år. Bårdsen takker de bedrifter, butikker, foreninger og enkeltpersoner som bistår med sponsing for å skape en fin julefeiring. Bårdsen sine tre voksne barn har i alle år bistått på julaften, men nå har også frivillige blitt med.

2024 © Vennesla Frivilligsentral