-
🎬 Frivilligkino | Kulturuka 2024 🎬
Ukas Frivillig
Hva er det som gjør at vi blir frivillig? Hvordan starter det og hva er det som gir oss motivasjon til å fortsette? Vi tar en prat med frivillige for å stille disse spørsmålene. Denne uka er det vår leder, Annette Jakobsen – som intervjuer Egil Larsen😊Egil Larsen
frivillig
Hva slags frivillig arbeid er du med på, og hvem eller hva gjorde at du ble frivillig?
Akkurat nå gjør jeg ingenting, så er jeg arbeidsledig på frivillig markedet. Jeg er i tenkeboksen på hva jeg vil videre. Jeg har i det siste blitt invitert til å jobbe med referansegruppe inn mot Frivilligmeldingen, samt at jeg har engasjert meg i Samskapings samlinger og andre arbeidsgrupper jeg blir invitert til å være med i.
Fra begynnelsen var jeg med i svømmeklubben i mange år. Så lenge barna mine var med der syntes jeg det var viktig å engasjere seg. Jeg synes vi alle har et ansvar for å være med å bidra til at alt fungerer. Jeg opplevde det som spennende å lede, og da fant jeg min plass og min styrke.
Jeg jobbet da 5-6 år administrativt i svømmeklubben. Så engasjert jeg meg i Vindbjart som foreldretrener i noen år før jeg ble med i styret som leder i et par år. Så hadde jeg en pause til «attpåklatten» kom, og da ble jeg trener igjen.
Jeg var med i Sør-cup (som før het Plussbank cup) i 7 år, 5 av de årene var jeg med som leder. Nå i det siste har jeg vært 4 år i Vindbjart som leder og nestleder, og så har jeg vært involvert i frivilligsentralen.
Jeg startet opp «Vin og vise» for 20 år siden, og jeg er stolt av at det enda er i live. Jeg var involvert der i 10-15 år til jeg følte det var på tide at yngre krefter kom på. Det var gøy – for den gangen var det nye tanker å starte et konsept som går ut på å synge og drikke vin. Her var det mest fokus på sang og mindre på vin – men det var en catchy tittel på aktiviteten.
Hva gjør det frivillige arbeidet med deg, og hva føler du at du får igjen for å bidra?
Jeg føler at jeg får en meningsfull fritid. Akkurat slik som ungene får når de er med i aktiviteten. Hvis ikke det var slik, hadde jeg ikke giddet – jeg er ikke så snill (Egil ler godt). Men det blir på lik linje med ungene – man blir engasjert og synes det er gøy. Og når mine egne barn ble store, så fortsatte jeg – for jeg opplevde det som en meningsfull fritid! Om noen år til går jeg inn i pensjonistalder. Jeg og kona mi sitter nå og snakker om hva vi skal bli når vi blir pensjonister. For en mulighet!!! Tenk å kunne sitte der og velge hva du vil gjøre når du blir pensjonist!! Jeg tenker både spansk kurs og mye forskjellig – jeg ønsker fremdeles å ha en meningsfull fritid!
Hva vil du si til de som vurderer å bli frivillig – men som er usikker på om det er noe for dem?
Kjekt å si «bare hopp i det» men det er ikke alltid lett. Men snakk med noen som er frivillig, da blir det ufarliggjort – og du vil få vite litt mer om hva det er. Det å være frivillig kan ikke kjøpes for penger – du må oppleve det! Man opplever fellesskapet! Noen har menighet eller andre aktiviteter der man opplever fellesskap. Men når man slutter i arbeidet – så kan det bli tomt og ikke alle har familier i nærhet. Så fellesskapet gir mening.
Vi har alle mange ressurser i oss, har du lyst til å si noe om hva som er din viktigste ressurs inn i arbeidet du gjør?
Jeg er uredd for å ta ansvar. Det er min greie, og jeg har turt å hoppe inn i arbeidsoppgaver som jeg har fått tillit til. Jeg er god til å få ting til å skje, og trives godt med det.
Hva er det aller beste med å være en frivillig i Vennesla?
Du får flere bekjente og venner. Det er så enkelt som det. Du blir mer kjent i lokalmiljøet, du blir en del av lokalmiljøet og alt som ligger i det. Det er gøy å gå gjennom gågata når man kjenner mange. Vennesla er en fin plass å bli gammel fordi man har mange kjente rundt seg og man blir aldri alene. For oss som ikke er endel av f.eks en menighet, så er det viktig å være sammen med noen og ha en tilknytning. Mister du noen nære rundt deg, så har du fremdeles et nettverk som kjenner deg og som du kan være trygg i.
Ønsker du å bli frivillig?
Ta gjerne kontakt med oss på telefon 90 22 04 40 , eller mail: post@vennesla.frivilligsentral.no
Dersom du ønsker å melde deg som frivillig direkte kan du trykke på linken her:
https://vennesla.frivilligsentral.no/dokument?bli-frivillig&Id=75848
Vennesla Frivilligsentral
Del på:
-
Månedens frivillige – september 2024
Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Kari Myre, Solbjørg Nevestad og Ruth Eidnes som er frivillig i barneforeningen på Grovane Bedehus , for å høre mer om deres tanker rundt frivillig arbeid. (Torunn Omdal Stølen er også engasjert, men var ikke til stede da Frivilligsentralen besøkte Grovane bedehus.)
-
Månedens frivillige- juli 2024
Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Martine og Tuva som er frivillig i Vennesla Turnforening , for å høre mer om deres tanker rundt frivillig arbeid
-
Månedens frivillig Juni 2024
Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Viggo Solheim, som er frivillig på Bocca, for å høre mer om hans tanker rundt frivillig arbeid. Bocca er et tilbud som har vart over flere år i Vennesla. I dag er det to varianter med bocca: Innendørs bocca i 1.etasje på venneslatunet, torsdager kl 13. Utendørs bocca i parken ved herredshuset, mandager kl 12 (værforbehold). Alle er velkomne både på tunet og i parken. Det er to frivillige kontaktpersoner for Boccaen, Signe Rysstad pleier å ha det ute og Viggo Solheim inne. Vi fikk en prat med Viggo Solheim da han steppet inn for Signe på utendørs-boccaen tidlig i Juni. Der sitter han med blokka og holder oversikten over poenggivning
-
Månedens frivillig Mai 2024
Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Jarl Hagen ,som er frivillig i Skateparken , for å høre mer om hans tanker rundt frivillig arbeid