Månedens frivillige – september 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Kari Myre, Solbjørg Nevestad og Ruth Eidnes som er frivillig i barneforeningen på Grovane Bedehus , for å høre mer om deres tanker rundt frivillig arbeid. (Torunn Omdal Stølen er også engasjert, men var ikke til stede da Frivilligsentralen besøkte Grovane bedehus.)

Kari Myre

Solbjørg Nevestad

Ruth Eidnes

Frivillige




1. Hva slags frivillig arbeid er du med på og hvem eller hva gjorde at du ble frivillig ?  

Solbjørg forteller at hun gikk i barneforeningen da hun var liten. I 1982 ble hun spurt om å være med som leder. Det ville hun. Hun har nå vært leder i 42 år! Kari har holdt på i over 30 år. Hun begynte da hennes egne barn var med i barneforeningen, og her ble hun.



2. Hva gjør det frivillige arbeidet med deg, og hva føler du at du får igjen for å bidra?

For oss er det viktig å fortelle barna om Jesus. Det er koselig for oss ledere å være sammen med barna. Her er det plass til flere barn.




3. Hva vil du si til de som vurderer å bli frivillig, men som er usikker på om det er noe for dem?

Det vil vi anbefale. Det er fint å føle seg nyttig.




4. Vi har alle mange ressurser i oss. Har du lyst til å si noe om hva som er den viktigste ressursen i det arbeidet du gjør?

Man må bruke de evnene man har. Her forteller vi om Jesus og vi gjør alltid noe kreativt. I dag skal vi lage fruktsalat og spille gruble.



Barneforeningen på Grovane Bedehus startet opp i 1946. Opprinnelig heter den Ungbjørka barnelag.

Barneforeningen er på oddetalls torsdager kl 17:00-18:30. Samlingen er for barn i alderen fem år og oppover. Det er lov å ta med en voksen hvis det er ønskelig. Barneforeningen består av: Forkynnelse, noe kreativt og utlodning (barna har med seg 10 kr).






Ønsker du å vite mer om det å være frivillig i frivilligsentralen , i en annen organisasjon eller lag/ foreninger i Vennesla?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 90 22 04 40 , eller mail: post@vennesla.frivilligsentral.no 

Vi kan hjelpe deg å finne en aktivitet eller  organisasjon ut fra hva du ønsker å bidra med og hjelpe til med å melde deg som frivillig.

Dersom du ønsker å melde deg som frivillig direkte kan du trykke på linken her:

https://vennesla.frivilligsentral.no/dokument?bli-frivillig&Id=75848


Vennesla Frivilligsentral





Flere nyheter

Månedens frivillig Juni 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Viggo Solheim, som er frivillig på Bocca, for å høre mer om hans tanker rundt frivillig arbeid. Bocca er et tilbud som har vart over flere år i Vennesla. I dag er det to varianter med bocca: Innendørs bocca i 1.etasje på venneslatunet, torsdager kl 13. Utendørs bocca i parken ved herredshuset, mandager kl 12 (værforbehold). Alle er velkomne både på tunet og i parken. Det er to frivillige kontaktpersoner for Boccaen, Signe Rysstad pleier å ha det ute og Viggo Solheim inne. Vi fikk en prat med Viggo Solheim da han steppet inn for Signe på utendørs-boccaen tidlig i Juni. Der sitter han med blokka og holder oversikten over poenggivning

2024 © Vennesla Frivilligsentral