Månedens frivillige- juli 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Martine og Tuva som er frivillig i Vennesla Turnforening , for å høre mer om deres tanker rundt frivillig arbeid


Martine Ingebretsen (15 år)og Tuva Ingebretsen Lund (15 år)
frivillige



1)Hva slags frivillig arbeid er du med på, hvem eller hva gjorde at du ble frivillig?

Vi er hjelpetrenere i Vennesla Turnforening. Vi har  beggevært aktive i turn siden vi var små. Martine litt til og fra, Tuva har vært aktiv i 10 år. Martine ble spurt om å være med som hjelpetrener sammen med Tuva for 1 år siden og   trives kjempegodt sammen som hjelpetrenere.

2) Hva gjør det frivillige arbeidet med dere, og hva føler du at du får igjen for å bidra ?

Det å være med å bidra som hjelpetrenere gir oss mye glede. Fordi, når vi er sammen med barna og trener og øver på triks og øvelser,  ser vi at at barna prøver og øver før de mestrer, og de viser veldig glede når de klarer det vi har øvd på. Vi får også trener kurs innimellom. Så vi lærer mye om hvordan vi kan bli gode og bedre trenere både på kurs og i praksis som hjelpetrenere.

3) Hva vil du si til de som vurderer å  bli frivillige men som er usikre på om det er noe for dem?


Vi anbefaler det på det sterkeste. Man lærer  utrolig mye om aktiviteten, om hvordan å lære bort til barn og man blir kjent med mange nye folk i ett godt miljø.

4) Vi har alle mange ressursen i oss, har dere lyst til å si noe om hva som er deres viktigste ressurs inn i arbeidet dere gjør?

Noe av det vi tror er viktig er at vi selv er med i turn. Vi prøver alltid å være snille og hjelpsomme. Vi synes det er viktig å gi trøst til alle som trenger det.

5) Hva er det aller beste med å være en frivillig i Vennesla?


Vi synes det med å være frivillig er gøy fordi vi treffer mange folk og vi får lære bort ting til andre vi selv synes er gøy å kunne. Vi ser at barn er stolte når de klarer triks og øvelser som de viser frem i konkurranser og stevner.




Ønsker du å vite mer om det å være frivillig i frivilligsentralen , i en annen organisasjon eller lag/ foreninger i Vennesla?

Ta gjerne kontakt med oss på telefon 90 22 04 40 , eller mail: post@vennesla.frivilligsentral.no 

Vi kan hjelpe deg å finne en aktivitet eller  organisasjon ut fra hva du ønsker å bidra med og hjelpe til med å melde deg som frivillig.

Dersom du ønsker å melde deg som frivillig direkte kan du trykke på linken her:

https://vennesla.frivilligsentral.no/dokument?bli-frivillig&Id=75848


Vennesla Frivilligsentral




Flere nyheter

Månedens frivillig Juni 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Viggo Solheim, som er frivillig på Bocca, for å høre mer om hans tanker rundt frivillig arbeid. Bocca er et tilbud som har vart over flere år i Vennesla. I dag er det to varianter med bocca: Innendørs bocca i 1.etasje på venneslatunet, torsdager kl 13. Utendørs bocca i parken ved herredshuset, mandager kl 12 (værforbehold). Alle er velkomne både på tunet og i parken. Det er to frivillige kontaktpersoner for Boccaen, Signe Rysstad pleier å ha det ute og Viggo Solheim inne. Vi fikk en prat med Viggo Solheim da han steppet inn for Signe på utendørs-boccaen tidlig i Juni. Der sitter han med blokka og holder oversikten over poenggivning

2024 © Vennesla Frivilligsentral