-
Månedens frivillig– oktober 2024
Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Bente Kristine Kvalheim som er frivillig i Blåkors Speider , for å høre mer om hennes tanke rundt frivillig arbeid
Ukas frivillige
Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne uken har vi vært sammen med Corona vaktene. Hilde Kanstad Solli, Marion Holberg Ospedal, Marit Pedersen, Nada Mousa, Niels Jørgen Bech og Reidun Andreassen har gått Corona vakt siden mars 2020. Vi har tatt en prat med to av vaktene - Hilde og Nada, som hadde med datter Ayat som tolk, for å lære og for å høre mer om deres erfaring innen frivillig arbeid.Hilde Kanstad Solli og Nada Mousa
frivillige
Hva slags frivillig arbeid er du med på, og hvem eller hva gjorde at du ble frivillig?
Nada: Når jeg var på skolen på Vennesla Voksenopplæring fortalte de om Frivilligsentralen, og jeg tenkte det var fint å bli med da jeg ønsker å hjelpe folk som trenger hjelp. Jeg har vært frivillig på Frimat i 4 år og KIA kafe 2 år og nå har jeg vært med som Corona vakt i denne tiden.
Hilde: Jeg var på Hjørnet og der fikk jeg greie på «Nål og tråd» prosjektet og da lærte jeg videre hekling og strikking til de som var med i prosjektet der. Jeg har også vært med på Ressursen, og jobber nå som frivillig på Kveldsmaten, Kveldskos i tillegg til å være besøksvenn. Når det gjelder Corona vakt jobben, var det Marit som spurte meg med der.
Hva gjør det frivillige arbeidet med deg, og hva føler du at du får igjen for å bidra?
Hilde: Når jeg var på «Nål og tråd» fikk jeg mye igjen for det. Og det samme i arbeid med de eldre, spesielt når jeg var besøksvenn.
Det var på en litt anna måte å være Corona vakt, for der var det ikke fellesskapet som stod i sentrum – men vi skulle mer passe litt på og være forsiktig for smitte. Men det har vært hyggelig å gå sammen to og to.
Nada: Det er fint å gå sammen med andre mennesker og det er fint å være med i aktivitet på vegne av Frivilligsentralen, det føles godt. Jeg liker å jobbe frivillig og å hjelpe der det trengs, og det var en fin ting å jobbe som vakt under pandemien.
Hva vil du si til de som vurderer å bli frivillig – men som er usikker på om det er noe for dem?
Nada: Det er veldig fint å jobbe med en frivilligsentral, og man må bare prøve dersom man er usikker. Man kan bli litt mer kjent med de som jobber i Frivilligsentralen, og når man blir mer kjent med de så er det veldig hyggelig og da er det lettere å bli frivillig et sted.
Frivilligsentralen kan også hjelpe meg dersom jeg har trengt hjelp. Så man kan både hjelpe og få hjelp dersom man trenger det.
Hilde: Da har jeg lyst til å si at hvis noen har lyst til å bli frivillig så er det lurt å tenke på hva de har lyst til, og se om det er noe for dem. Og hvis ikke det var det du ønsket å gjøre – så kan man prøve noe annet arbeid ut fra der det er behov i Frivilligsentralen.
Vi har alle mange ressurser i oss, har du lyst til å si noe om hva som er din viktigste ressurs inn i arbeidet du gjør?
Nada: Det var veldig hyggelig å jobbe som vakt i gatene, og det var ikke så vanskelig, man skulle bare minne folk på å holde trygg avstand. Noen ganger i dårlig vær så er det ikke alltid enkelt, men jeg synes det er fint å gjøre noe for samfunnet og det føles godt. Jeg har lyst til å jobbe frivillig videre med andre ting.
Hilde: Å glede andre vil jeg si! Det er også litt av det Nada har sagt med det å glede andre og det å være der for andre. Det å vite at man har gjort en god jobb for andre folk. Selv om du går Corona vakt, så er du der for å passe på.
Hva er det aller beste med å være en frivillig i Vennesla?
Nada: Jeg elsker Vennesla – jeg elsker denne bygda! Når man elsker bygda man bor i, så ønsker man å gjøre noe for denne bygda. Det er vanskelig å snakke med de andre, for jeg har ikke så godt norsk språk. Men jeg liker å gjøre noe i bygda og være med på aktivitet. Jeg blir med i mange aktiviteter selv om jeg ikke har så godt språk, som f.eks Frimat, KIA kafe og jeg elsker å være med i aktiviteter! Jeg føler ikke det er godt å bare sitte hjemme, men heller være med å gjøre noe for andre.
Hilde: Treffe mennesker! Gjøre noe for bygda! Jeg er igjen enig med det Nada sier. Det er godt å ha noe å gå til dersom man ikke er i arbeid. Frivilligsentralen er ikke noe man er helt bundet til som en jobb. Dersom man blir syk eller ikke kan komme en dag, så kan man avtale det og få være hjemme. Det er en fin ordning.
Ønsker du å bli frivillig i en organisasjon, lag eller foreninger i Vennesla?
Ta gjerne kontakt med oss på telefon 90 22 04 40 , eller mail: post@vennesla.frivilligsentral.no
Vi kan hjelpe deg å finne en organisasjon ut fra hva du ønsker å bidra med eller hjelpe til med å melde deg som frivillig.
Dersom du ønsker å melde deg som frivillig direkte kan du trykke på linken her:
https://vennesla.frivilligsentral.no/dokument?bli-frivillig&Id=75848
Vennesla Frivilligsentral
Del på:
-
Månedens frivillige – september 2024
Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Kari Myre, Solbjørg Nevestad og Ruth Eidnes som er frivillig i barneforeningen på Grovane Bedehus , for å høre mer om deres tanker rundt frivillig arbeid. (Torunn Omdal Stølen er også engasjert, men var ikke til stede da Frivilligsentralen besøkte Grovane bedehus.)
-
Månedens frivillige- juli 2024
Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Martine og Tuva som er frivillig i Vennesla Turnforening , for å høre mer om deres tanker rundt frivillig arbeid
-
Månedens frivillig Juni 2024
Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Viggo Solheim, som er frivillig på Bocca, for å høre mer om hans tanker rundt frivillig arbeid. Bocca er et tilbud som har vart over flere år i Vennesla. I dag er det to varianter med bocca: Innendørs bocca i 1.etasje på venneslatunet, torsdager kl 13. Utendørs bocca i parken ved herredshuset, mandager kl 12 (værforbehold). Alle er velkomne både på tunet og i parken. Det er to frivillige kontaktpersoner for Boccaen, Signe Rysstad pleier å ha det ute og Viggo Solheim inne. Vi fikk en prat med Viggo Solheim da han steppet inn for Signe på utendørs-boccaen tidlig i Juni. Der sitter han med blokka og holder oversikten over poenggivning
-
Månedens frivillig Mai 2024
Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Jarl Hagen ,som er frivillig i Skateparken , for å høre mer om hans tanker rundt frivillig arbeid