Webinar om førstehjelpsberedskap i minoritetsbefolkningen- hvorfor er deres bidrag vikitig og avgjørende?

Invitasjon til webinar med MiRA-Senteret om minoriteter og førstehjelp Kjære interesserte, MiRA-Senteret har gleden av å invitere til webinar tirsdag 1.juni kl. 13-14.30 om førstehjelpsberedskap i minoritetsbefolkningen – hvorfor er deres bidrag viktig og avgjørende?


Forskning viser at mennesker med minoritetsbakgrunn er overrepresentert i drukningsulykker og andre ulykker som kunne blitt forhindret med livreddende førstehjelpskunnskap. Derfor har MiRA-Senteret de siste årene hatt et stort fokus på livreddende førstehjelp. I 2019 ble vi en del av den nasjonale dugnaden «Sammen redder vi liv» har flere kvinner med minoritetsbakgrunn engasjert seg og jobber forebyggende.

Som en del av den nasjonale dugnaden «Sammen redder vi liv!» bidrar MiRA-Senteret med å styrke minoritetskvinners engasjement og kompetanse rundt tema førstehjelp og sikkerhet. Og i den anledning inviterer vi til webinar der vi ønsker å se nærmere på ulike problemstillinger knyttet til viktigheten av kompetanse om førstehjelp i minoritetsbefolkningen. Vi vil dele erfaringer fra vårt landsdekkende ressursbyggingsarbeid og høre fra flere kvinner som har bidratt inn i arbeidet.

  • Hvorfor er svømming og førstehjelptilbud viktig inn inkluderings -og integreringsarbeid?
  • Hvordan kan ressurspersoner innad i minoritetsmiljøene bli en viktig del av forebyggings- og førstehjelpsberedskapsarbeidet?
  • Hvordan kan vi nå sammen bygge videre på den kompetansen som er skapt slik at flere i minoritetsbefolkningen engasjerer seg i førstehjelpsarbeid fremover? 


Program kommer.

Vi håper dette høres spennende ut og vi ønsker dere velkommen til å delta!

Webinaret vil streames via vår YouTube-kanal. Det er gratis og delta og påmelding sendes tilaktiviteter@mirasenteret.no  innen 31.mai


Med vennlig hilsen

MiRA-Senteret


<image002.png>

Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

Månedens frivillige november 2023

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med ekteparet Bårdsen for å høre mer om deres tanker om frivillig arbeid. Tove og Jens Bårdsen åpner dørene på julaften på låven hjemme på Eikeland. Dette er et selskapslokale de leier ut, men lokalet skal nå for 18.året på rad benyttes til julefeiring. Her inviterer de personer som har eller har hatt rusavhengighet til å feire jul i sammen. Tilbudet er gratis og inkluderer skyss for de som trenger det. Til nå er det 17 påmeldte for i år. Bårdsen takker de bedrifter, butikker, foreninger og enkeltpersoner som bistår med sponsing for å skape en fin julefeiring. Bårdsen sine tre voksne barn har i alle år bistått på julaften, men nå har også frivillige blitt med.

2024 © Vennesla Frivilligsentral