Velkommen til Samskapingsverksted og konferanse

«Et omfattende samskapingsprosjekt igangsettes i 2020. Offentlige aktører fra stat, fylkeskommune og kommune, samt næringslivet og frivilligheten inviteres til et samarbeid med en klar ambisjon om å bli ledende i landet på dette området. For å lykkes med dette, blir det ekstra viktig med en økt satsing på bruk av ideelle organisasjoner, lag og foreninger for samarbeid med det offentlige.

Samskapingsverksted og konferanse

·Tema: Hvordan skal vi i Vennesla kommune bli best i Norge på samskaping?

·Sted: Øvrebø videregående skole

·Når: 2. september klokka 17.00 til 20.00

Vi skal bli best i Norge, det har allerede kommunestyret bestemt;

 «Et omfattende samskapingsprosjekt igangsettes i 2020. Offentlige aktører fra stat, fylkeskommune og kommune, samt næringslivet og frivilligheten inviteres til et samarbeid med en klar ambisjon om å bli ledende i landet på dette området. For å lykkes med dette, blir det ekstra viktig med en økt satsing på bruk av ideelle organisasjoner, lag og foreninger for samarbeid med det offentlige.

Skal framtida bli tilnærmet like god som fortida, er vi avhengig av at gode krefter forsetter å spille sammen. Når 30 prosent av innbyggerne opplever utenforskap, klimautslippene er 45 prosent for høye og eldrebølgen setter inn, må vi tenke nytt.  I fotballen heter det samhandling. I Vennesla snakker vi om samskaping.

Det handler om hva vi kan få til når vi tenker helt nytt om organisering av velferdsoppgaver og oppgaveløsninger. Når frivilligheten, næringslivet og det offentlige begynner å tenke sammen og jobbe sammen, kan vi skape helt nye resultater.

Vennesla, Øvrebø og Hægeland  har lange tradisjoner med å tenke sammen, skape sammen og jobbe sammen. Hvordan skal vi utvikle dette videre? Hvem skal bestemme? Skal kommunen gi fra seg makt? Hvordan skal vi egentlig organisere samskapingen? Hva skal vi samskape om? 

Er du engasjert i lokalsamfunnet, må du få med deg konferansen i Øvrebø. Her skal vi ha det verkstedet som legger grunnlaget for hvordan Øvrebø, Hægeland og Vennesla skal løse de tre store utfordringene vi har i kommunen framover: Klima, utenforskap og demografi. 


PÅMELDING HER: 

https://hegelandogovrebo.frivilligsentral.no/dokument?samskapningsverksted-p%C3%A5-%C3%B8vreb%C3%B8-vgs-2-sep-kl-1700-2000&Id=79305

PROGRAMMET:

17.00: Velkommen 

17.03: Rektor Ole Arild Endresen forteller om skolen.

17.10: Tor Geir Kvinen, førsteamanuensis UIA.: Foredrag om samskaping, han har doktorgrad i emntet.

17.40: To eksempler på samskaping. 

Alexander Etsy Jensen om Julegada og Jorunn Sagen Olsen om Ressursen.

17.48: Paneldiskusjon

I panelet: Tor Geir kvinen, UIA, Anette Steinsland, Vennesla Næringsforening, Tore Gustav Drivenes, God Driv AS, Karin Lilletun, Vennesla Frivilligsentral, Geir Wehus, Øvrebø IL, Monica Røraas, Vindbjart og Vidar Homme, Vennesla kommune.

18.20: Musikkinnslag:

18.25: PAUSE og mat og inndeling i grupper

18.45: Gruppearbeid ved Janne og Lotte

19.30: Samling og framleggelse gruppearbeid

19.55: Oppsummering og takk: Vidar Homme, Alexander E Jensen og Øyvind Andersen

20.00 Slutt




Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

Månedens frivillige november 2023

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med ekteparet Bårdsen for å høre mer om deres tanker om frivillig arbeid. Tove og Jens Bårdsen åpner dørene på julaften på låven hjemme på Eikeland. Dette er et selskapslokale de leier ut, men lokalet skal nå for 18.året på rad benyttes til julefeiring. Her inviterer de personer som har eller har hatt rusavhengighet til å feire jul i sammen. Tilbudet er gratis og inkluderer skyss for de som trenger det. Til nå er det 17 påmeldte for i år. Bårdsen takker de bedrifter, butikker, foreninger og enkeltpersoner som bistår med sponsing for å skape en fin julefeiring. Bårdsen sine tre voksne barn har i alle år bistått på julaften, men nå har også frivillige blitt med.

2024 © Vennesla Frivilligsentral