Trivselsvakter og mye moro – hele sommeren

Moonlight har stort sommeropplegg med mange flotte aktiviteter. I tillegg skal ti trivselsvakter rundt i kommunen hver kveld og skape hygge. Akkurat det er helt unikt for Vennesla!


Gjengen på Moonlight gleder seg skikkelig til å være sammen med de unge framover. Sommeren er alltid moro. Da slapper ungdommer av fra mas og stress og ekstra mye fint skjer.

- Sommer er mestring og moro. De siste årene har sommeren vært et høydepunkt, sier Susanne Strøm Haugland, Gerda Eikeland, Kine Kleppe Olsen og Beate Solem ved Moonlight.

Sommerjobber

Leder for Moonlight, Roy Hægeland,  forteller om sommerprosjektet. 35 ungdommer skal totalt ut i sommerjobb. Meny og Coop Exstra stiller med arbeidsplasser. I tillegg har Moonlight en del egne opplegg. Dette gir fin arbeidstrening og har vært en stor suksess. Det er ikke alle som synes skole er like greit, men du verden som de tar igjen når det kommer til praktisk arbeid.

Trivselsvaktene

Ordningen med trivselsvakter kom i fjor. Daglig hele sommeren skal ti trivselsvakter dele på oppgavene. Mellom klokka 17.00 og 23.00 (cirka) skal de rundt i kommunen og skape trivsel. Dette er natteravn-ordning på en annen måte og et unikt opplegg for Vennesla.

- En flott ordning. Jeg vet ikke om noen andre kommuner som har fått til en slik ordning om sommeren, sier SLT-koordinator Silje Øvrevik.

En av sommerens trivselsvakter er Tom Runar Kilset fra Eidsvoll. Han har bodd i Vennesla i sju år. Mens samboeren jobber er han hjemme med en toåring på dagtid, og han synes han har god anledning til åbidra litt for lokalsamfunnet om kveldene.

- Jeg er den typen som ønsker å bidra med noe godt. Da jeg skjønte at kommunen trengte trivselsvakter, meldte jeg meg på. Vennesla skal være trygg og god for alle, og jeg gleder meg til å bli kjent med flere, sier han.

Trivselsvaktene vil være rundt forbi. Både i Vennesla og Øvrebø. De vil forsøke å finne på ting og de vil snakke med folk. I fjor arrangerte de for eksempel grillfest med moped-ungdom på Hunsøya.

Tom Runar Kilset er opptatt av at vi alle sammen kan være en slags trivselsvakter. Der vi er, kan vi bidra positivt og bry oss. Det er jo sant. Hvis du også ønsker å bidra som natteravn eller trivselsvakt, finner du mer info om hva det går ut på via natteravn.no eller ta kontakt med de lokale frivilligsentralene.

Sommeraktivitetene

Sommeren er også aktiviteter. Moonlight har et program med over 100 plasser til ulike aktiviteter. I tillegg kommer strandfesten hvor alle kan delta.

- Vi må takke Gjensidige-stiftelsen. Den bidrar med over 200.000 kroner og sikrer finansieringen av mange av aktivitetene og sommerprosjektet, sier Roy Hægeland.

Her er sommerprogrammet, og alle aktivitetene er gratis:

  • 29. juni: Strandtur. Åpen for alle. Gratis mat, SUP-brett og mange aktiviteter. Oppmøte i Fjordparken fra 09.00 til 14.00
  • 30. juni: Dyreparken. Førstemann til mølla. Avreise 09.30. Påmelding til Gerda 476 52 240
  • 4. juli: Wakeboardpark. Førstemann til mølla. Avreise 16.00. Påmelding til Beate 476 51 969
  • 6. juli: Kaptein Sabeltann-show.  Førstemann til mølla. Avreise 19.00. Påmelding til Gerda 476 52 240
  • 7. juli: Klatreparken. Førstemann til mølla. Avreise 10.00. Påmelding til Susanne 476 51 303
  • 11. juli: Strikkhopp i Juvet. Førstemann til mølla. Avreise 16.00. Påmelding til Beate 476 51 969
  • 28. juni. 5. juli og 12. juli: Båttur og deretter pizza på Fiskebrygga. Seks plasser på hver tur. Oppmøte kl 17.00. Påmelding til Svein Arne 483 65 056
  • 15. og 16. juli: Overnattingstur Grønningen fyr. Førstemann til mølla. Oppmøte i Kongshavn kl 10.00. Påmelding til Caroline 476 52 340
Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

Månedens frivillige november 2023

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med ekteparet Bårdsen for å høre mer om deres tanker om frivillig arbeid. Tove og Jens Bårdsen åpner dørene på julaften på låven hjemme på Eikeland. Dette er et selskapslokale de leier ut, men lokalet skal nå for 18.året på rad benyttes til julefeiring. Her inviterer de personer som har eller har hatt rusavhengighet til å feire jul i sammen. Tilbudet er gratis og inkluderer skyss for de som trenger det. Til nå er det 17 påmeldte for i år. Bårdsen takker de bedrifter, butikker, foreninger og enkeltpersoner som bistår med sponsing for å skape en fin julefeiring. Bårdsen sine tre voksne barn har i alle år bistått på julaften, men nå har også frivillige blitt med.

2024 © Vennesla Frivilligsentral