Takk til SR1 Bank for kr 80.000 til Ressursen!

Nå er det jubel og glede! Den siste brikken er også på plass. Snart er også Ressursen Treverkstedet på plass i Hunsfos Næringspark. Vi i Frivilligsentralen vil også takke alle som har bidratt for at dette nå er mulig.

Ressursen Treverksted nå også på veg til Hunsfos Næringspark, Bm 9!

Det er viktig å takke dem som har gitt oss muligheter som har gjort at vi er der vi er i dag. Mange av dere kjenner kanskje ikke til hele historien, hvordan Treverkstedet startet. 

Sammen med da Nettverkskoordinator for mennesker med rusmiddelavhengighet, Mats Filling. Startet to frivillige med litt snekring og oppussing av møbler hjemme i garasjen til Roy Halland, som også da var en aktiv frivillig. I dag er han ansatt 20% som kontaktperson på verkstedet, og jobber resten av uka som frivillig mentor. 

De vokste raskt ut av garasjen, da fikk vi til en avtale med Linda Olsen, leder av Vennesla Stua om å bruke deres treverksted. Noe som ble starten på en spennende reise hvor næringsliv, frivillige organisasjoner, frivillige og kommunen har bidratt med sine ressurser.  Sammen har vi utvikle et tilbudet som har gitt flere mennesker mulighet til mestring og opplevelse av tilhørighet. 

Nå skal også Treverkstedet flytter til Hunsfos Næringspark. Dette  er nå mulig da Vennesla kommune har bidratt med tilskudd til leie i budsjett fra 2020, og sist uke kom glad nyheten om bevilgning av tilskudd på 80.000 til verktøy fra SR1 bank. 

På Hunsfos har det stått lagret en industri sag som er sponset av Contiga i 2019, de frivillige har venter på å få tatt denne i bruk. Roy er klar:«Nå får vi enda større muligheter til å utvikle produkter og skape aktivitet sammen med frivillige og næringslivet i og rundt Vennesla. Vi vil også få en bedre og enklere hverdag når verkstedene blir samlet på et sted». Da Ressursen bake, brygg, design og fritid kom til Hunsfos tidligere i år. 

Nå ser vi frem til  felles åpningen  torsdag 25 juni🤗mer info vil komme.

T U S E N   T U S E N   T A K K !

SR1 Bank for 80.000 Kr. til verktøy

Vennesla Stua, Vennesla Kommune for lokaler

Medlemsorganisasjonene Mental Helse Kristiansand og A-larm som har bidratt til økt kompetanse hos de frivillige.

Contiga og Hunsfos bryggeri for samarbeid om produkt utvikling.

Lokale butikker som ved oppstart bidro med gratis eller svært gode priser på materialer 

 Takk også til alle frivillige og brukerene av verkstedet på Stua som har stått på, bidratt med lån av verktøy, tålt og dele verkstedet med hverandre, for vi vet at det også har bydd på utfordringer. Vi har hele tiden vært og er svært takknemlige!

Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

Månedens frivillige november 2023

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med ekteparet Bårdsen for å høre mer om deres tanker om frivillig arbeid. Tove og Jens Bårdsen åpner dørene på julaften på låven hjemme på Eikeland. Dette er et selskapslokale de leier ut, men lokalet skal nå for 18.året på rad benyttes til julefeiring. Her inviterer de personer som har eller har hatt rusavhengighet til å feire jul i sammen. Tilbudet er gratis og inkluderer skyss for de som trenger det. Til nå er det 17 påmeldte for i år. Bårdsen takker de bedrifter, butikker, foreninger og enkeltpersoner som bistår med sponsing for å skape en fin julefeiring. Bårdsen sine tre voksne barn har i alle år bistått på julaften, men nå har også frivillige blitt med.

2024 © Vennesla Frivilligsentral