Månedens frivillig Juni 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med Viggo Solheim, som er frivillig på Bocca, for å høre mer om hans tanker rundt frivillig arbeid. Bocca er et tilbud som har vart over flere år i Vennesla. I dag er det to varianter med bocca: Innendørs bocca i 1.etasje på venneslatunet, torsdager kl 13. Utendørs bocca i parken ved herredshuset, mandager kl 12 (værforbehold). Alle er velkomne både på tunet og i parken. Det er to frivillige kontaktpersoner for Boccaen, Signe Rysstad pleier å ha det ute og Viggo Solheim inne. Vi fikk en prat med Viggo Solheim da han steppet inn for Signe på utendørs-boccaen tidlig i Juni. Der sitter han med blokka og holder oversikten over poenggivning

Viggo Solheim

Frivillig

.


1.Hva slags frivillig arbeid er du med på og hvem eller hva gjorde at du ble frivillig ?  

Jeg er med på boccaen, hovedsakelig på Venneslatunet. For 8-10 år siden var det en dame i blokka der jeg bor, som spurte om jeg kunne overta ansvaret for Boccaen. Personen som hadde hatt ansvaret måtte gi seg, så da overtok jeg.




2.Hva gjør det frivillige arbeidet med deg, og hva føler du at du får igjen for å bidra?

Jeg syns det er moro. Jeg har spilt bocca siden jeg var 8 år. Med unntak av noen få år har jeg spilt bocca siden. Det som er fint med boccaen er at det er et tilbud som er åpent for alle aldersgrupper. Her er alle velkommen.



3.Hva vil du si til de som vurderer å bli frivillig, men som er usikker på om det er noe for dem?

Kjør på! Det å være frivillig kan gi mye for en selv og for andre.



4. Vi har alle mange ressurser i oss. Har du lyst til å si noe om hva som er den viktigste ressursen i det arbeidet du gjør?

Jeg har lang boccaerfaring. Når vi spiller innendørs bruker vi jernkuler. Her prøver jeg å forklare måter å spille på, «tegn og forklar» mtp strategier. Når de samles ute for å spille henter de jernkuler på biblioteket. Dette kan alle gjøre, uavhengig av om det er fast boccatid.


Til slutt, Viggo, den lille kula kalles «grisen». Hvorfor det?

Årsak er helt ukjent for meg. Utendørs bruker de lita kule. Men når jeg spiller er alle kulene like store, men med fargeforskjell. For meg er ei kule ei kule.

 

2024 © Vennesla Frivilligsentral