Det å kunne bidra i samfunnet, og være inkludert på de arenaene en ønsker er utrolig viktig for alle. Arbeidsplassen er en av de aller viktigste arenaene å være en del av, men dessverre er det ikke alle som får tilgang til denne arenaen. Å få arbeidserfaring som ung, vil være med å gi erfaringer, gi mestring, bygge CV og dermed forebygge utenforskap. Derfor er Sommerjobb 2021 så viktig, og kanskje spesielt viktig denne sommeren siden vi alle kjenner på virkningen av pandemien.

Vennesla næringsforening, Vennesla kommune, Vennesla frivilligsentral og NAV Midt-Agder har sammen eierskap til Sommerjobb 2021. Dette er et viktig samskapingsprosjekt som både gir drahjelp til unge jobbsøkere og til bedrifter i denne krevende situasjonen.

Bedrifter som blir del av Sommerjobb 2021, får tilgang til offentlige midler som dekker 50% av lønna til en eller flere sommervikarer i 4 uker. Dette gjør det mulig å opprettholde noe mer aktivitet enn det en ellers ville klart. Måten dette blir gjennomført på, er enkel og så ubyråkratisk som mulig. NAV Midt-Agder, Vennesla frivilligsentral og Næringsforeningen samarbeider om den praktiske gjennomføringen av dette.

Unge jobbsøkere som strever med å få sommerjobb, får gjennom Sommerjobb 2021 jobberfaring med ordinær lønn. En får dermed muligheten både til å vise seg frem, og få referanser til hjelp ved senere ansettelser.

Unge jobbsøkere registrerer seg på denne linken dersom de ikke allerede er registrerte som jobbsøkere: Arbeidssøkerregistrering (nav.no). De som har utfordringer med å få dette til, kan bruke denne videoen som veiledning (se spesielt punktene om registrering som arbeidssøker): Norsk – Registrering som arbeidssøker on Vimeo.

Unge jobbsøkere som allerede er registrerte som jobbsøkere i NAV, kan melde interesse for sommerjobbprosjektet gjennom å legge en kort digital kommentar i aktivitetsplanen sin på nav.no, eller gjennom å ta kontakt med sin veileder.

Bedrifter kan melde sin interesse via denne linken: Ja vi vil være med på sommerjobbprosjektet 2021!

Leder av næringsforeningen i Vennesla Alexander Etsy Jensen er svært glad for dette samarbeidet mellom kommune, frivillighetssentral, NAV og næringsforening: – Dette er en gavepakke for bedriftene våre, og gir en flott mulighet til å opprettholde aktiviteten i en vanskelig tid. Jeg håper mange bedrifter benytter seg av denne muligheten.

Leder av Vennesla frivilligsentral Annette Jakobsen er også begeistret for samarbeidet: – Sommerjobb er et utrolig viktig tiltak for å forebygge utenforskap. Vi har sett nytten av dette tidligere år, og vet at tidlig arbeidserfaring kan være med å forebygge utenforskap. Så det er utrolig bra at vi i Vennesla får til dette sammen! Jeg håper virkelig bedriftene kaster seg rundt og benytter seg av denne ordningen, og jeg vet det er mange unge som vil ha svært god nytte av tiltaket!

Vi håper å se deg og din bedrift på vårt digitale informasjonsmøte 3. juni kl. 08.00. Der vil du få mer informasjon og mulighet til stille spørsmål rundt Sommerjobb 2021. Klikk her for å melde deg på dette møtet! 

Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

Månedens frivillige november 2023

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med ekteparet Bårdsen for å høre mer om deres tanker om frivillig arbeid. Tove og Jens Bårdsen åpner dørene på julaften på låven hjemme på Eikeland. Dette er et selskapslokale de leier ut, men lokalet skal nå for 18.året på rad benyttes til julefeiring. Her inviterer de personer som har eller har hatt rusavhengighet til å feire jul i sammen. Tilbudet er gratis og inkluderer skyss for de som trenger det. Til nå er det 17 påmeldte for i år. Bårdsen takker de bedrifter, butikker, foreninger og enkeltpersoner som bistår med sponsing for å skape en fin julefeiring. Bårdsen sine tre voksne barn har i alle år bistått på julaften, men nå har også frivillige blitt med.

2024 © Vennesla Frivilligsentral