Ukas Frivillig

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Hva er det som gjør at vi blir frivillig? Hvordan starter det og hva er det som gir oss motivasjon til å fortsette? I «Ukas frivillig» intervjuer vi en person som gjennom et lag, forening eller organisasjon bidrar som frivillig. Denne uken har vi tatt turen og besøkt Vennesla Blå Kors Speidergruppe og fikk en prat med leder Lars Juvastøl for å lære og høre mer om hans erfaring innen frivillig arbeid.

Lars Juvastøl 
frivillig

 

Hva slags frivillig arbeid er du med på, og hvem eller hva gjorde at du ble frivillig? 

I dag er jeg med i B Kors speider og forening lokalt, og så representerer jeg speiderne i 17. mai komiteen. Jeg begynte i speideren via ungdomsarbeidet i Blå Kors. Jeg ble invitert til et planleggingsmøte i oppstart av speidergruppen og ble da motivert og engasjert til å bli med videre på grunn av måten speideren ble drevet på. «Det er nå faktisk 37 år siden» utbryter Lars og ler godt 

 

Hva gjør det frivillige arbeidet med deg, og hva føler du at du får igjen for å bidra? 

Det som har gjort sterkest inntrykk på meg er ofte de små øyeblikkene. For eksempel en gang vi var på tur med ei gruppe speidere og opplevelsen når en liten speider søker hånden min når vi går i skogen denne høstdagen. Det å bety noe for noen som kanskje har det utrygt hjemme og som føler en trygghet med å være med oss voksne, det lader virkelig batteriene mine. Det å vite at vi er med å betyr en forskjell for noenOg det å treffe speidere etter mange år som forteller om leirene de har vært med på og fine opplevelser de har hatt, det viser at det betyr noe det vi er med på, og det er fint. 

 

Hva vil du si til de som vurderer å bli frivillig – men som er usikker på om det er noe for dem? 

Hvis du f.eks. vil engasjere deg som frivillig Vindbjart, så må du ikke være god i fotball, du kan hjelpe med økonomi eller praktiske ting. Slik er det også i speideren. Du må ikke være spesialist i naturen eller speider oppgaver for å bidra oss. Det er mange muligheter, så anbefaling min er å følge interessen din og finne din plass i en organisasjon du liker. 

 

Vi har alle mange ressurser i oss, har du lyst til å si noe om hva som er din viktigste ressurs inn i arbeidet du gjør? 

Når jeg var 16 år, hadde jeg en god ungdomsleder som het Oskar Lund. Han så meg og gav meg utfordringen som sekretær i ungdomsgruppen og det var starten for meg i frivillige arbeid. Samtidig begynte jeg som hjelpeleder på Menighetshuset, og disse årene formet meg og lærte meg mye - og her fant jeg nok min ressurs og hva jeg likte å gjøre. 

 

Hva er det aller beste med å være en frivillig i Vennesla? 

Det er totalen med fellesskapet og dra i samme retning. Frilufts arbeid og kristent arbeid er viktig for meg. Man blir engasjert på en positiv måte gjennom ansvaret. Jeg vil selvsagt anbefale folk å engasjere seg i speideren. Vi har en plass for alle, og dersom du har en utfordring eller en funksjonsnedsettelse - finner vi alltid løsninger og oppgaver. Speideren er virkelig et sted for alle! 



Ønsker du å bli frivillig i en organisasjon, lag eller foreninger i Vennesla?

     Ta gjerne kontakt med oss på telefon 90 22 04 40 , eller mail: post@vennesla.frivilligsentral.no 

     Dersom du ønsker å melde deg som frivillig direkte kan du trykke på linken her:

     https://vennesla.frivilligsentral.no/dokument?bli-frivillig&Id=75848


Vennesla Frivilligsentral


Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

2024 © Vennesla Frivilligsentral