Nå skal vi styrke Ressursen!

Vennesla Frivilligsentral har fått 1. 500.000k kr til å styrke og utvikle Ressursen samt videre føre 100% stilling til arbeidet med rusmiddelavhengige med bruk av metoden Aktive Sammen. Vennesla kommune har gått inn med prosjektmidler til Egenandelen.

Dette var viktig for arbeidet der vi er nå!

Ressursen har vært en drøm siden arkitektene presenterte de første planene for Hunsfos Næringspark. I planene var Hunsfos Fabrikker sin historie godt ivaretatt. Det som ikke var tatt med var den arbeidsplassen Hunsfos fabrikker var og hvordan de hadde arbeids plas til alle. « Ja vi er jo kjent med at her jobbet også de som hadde behov for å slenge seg bak en pall i løpet av dagen». Vi kjenner mange historier og det ble ofte sagt at Hunsfos var Nav e i kommunen. Hva investorene der nede har fått til er utrolig gøy, nå er også NAV på veg til Hunsfos øya. Utenfor Vennesla sier de « Se hva de får til nå hjørnesteins fabrikken faller». Nye drømmer og visjoner kommer frem. Guttene har iallefall inspirert meg!

Vegen frem til Ressursen startet med Frokosten, 10.000 i støtte fra Lions i samarbeid med frivillige og LMS. I 2010 fikk vi det først 30.0000 Kr fra Helse direktoratet. Dream team, inisiativet kom fra deltagerne på Frokosten, Kjell Solbakken og vi startet med småjobbsentral i en skap tilhenger sponset av Spare skillings banken, så kom treverkstedet Kapp- lys på Vennesla stua, siden en avdeling i det Gule huset på Hunsfosøy med design og utstyrs bank. 


Så i 2018 når vi inviterte Friskt Alternativ til Hunsfos for å utvikle Ressursen, ønsket de oss velkommen til Granlivegen 26.  Det er her vi er nå, og på verkstedet på Vennesla Stua. Drømmen er fortsatt å få være på Hunsfos, men det viktigste nå er å jobbe for å styrke og utvikle Ressursen slik at vi får et godt og varig tilbud som kan være et spring brett tilbake i jobb, skolebenken eller gi mennesker en meningsfull hverdag ved å få være en Ressurs. Alt som skapes og gir inntekt skal gå til å skape mer aktivitet. R E S S U R S E N - senter for samskaping, aktivitet og mestring. 


Vennesla Næringsforening gjennomførte Identitetsprosjektet i samarbeid med Vennesla kommune. 50 aktører fra ulike samfunnslag bidro til å komme frem til Vennesla sin identitet. 

«Ei grønn urban bygd» 

Det kom tydelig frem i prosjekt perioden, for å få til en opplevelse av felles identitet må vi ha alle med. I dag er 1/4 av Venndølene utenfor ordinært arbeid eller skole. Her ønsker vi å være med å gjøre en forskjell.

Alle er velkommen til å bidra!

Takk til våre samarbeidspartnere😊


Flere nyheter

Månedens frivillig januar 2024

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Månedens frivillige er alle de som bidrar med Julegavetreet i regi av Den Norske Kirke. Her gjør alle de frivillige en fantastisk jobb ved å stå vakt hver dag gjennom hele Julegata. Sent fredags kveld den 15 desember er det Odd-Inge Uleberg og Gretha Uleberg som har siste vakt ved Julegavetreet. Ekteparet er en av mange frivillige som passer på Julegavetreet, tar imot pakkene og lager god stemning. Mens vi står der og prater stopper mange opp og skryter av tiltaket, i tillegg blir pakker levert og det ser ut som alle ønskene blir innfridd i år. Givergleden har vært helt enorm sier ekteparet og legger til at det er de siste ønskene som henger på Julegavetreet. Blir ikke de tatt av noen i kveld, så vil Den Norske Kirke ta med seg et knippe med konfirmanter på shopping til neste uke slik at alle ønskene blir oppfylt.

Månedens frivillige november 2023

Vennesla Frivilligsentral ønsker å løfte frem det frivillige arbeid som drives i Vennesla. Denne måneden har vi satt oss ned med ekteparet Bårdsen for å høre mer om deres tanker om frivillig arbeid. Tove og Jens Bårdsen åpner dørene på julaften på låven hjemme på Eikeland. Dette er et selskapslokale de leier ut, men lokalet skal nå for 18.året på rad benyttes til julefeiring. Her inviterer de personer som har eller har hatt rusavhengighet til å feire jul i sammen. Tilbudet er gratis og inkluderer skyss for de som trenger det. Til nå er det 17 påmeldte for i år. Bårdsen takker de bedrifter, butikker, foreninger og enkeltpersoner som bistår med sponsing for å skape en fin julefeiring. Bårdsen sine tre voksne barn har i alle år bistått på julaften, men nå har også frivillige blitt med.

2024 © Vennesla Frivilligsentral